2013-07-29

Dag 23-27: Ko'OlinaAtt ge en dag-för-dag-redogörelse för våra fem heldagar i Ko'Olina är lika svårt som meningslöst. Hela poängen var ju att vi efter tre veckors närmast konstant resande och turistande skulle få en händelselös (i strikt positiv bemärkelse) vecka med sol, bad och paraplydrinkar. Dagarna följde i stort sett samma mönster: frukostbuffé på hotellet (dyr men bra; en positiv överraskning var att barnens buffé "bara" kostade $10) och sen bada, läsa, äta lunch och dricka Mai Tai vid poolen till en bit in på eftermiddagen. N+E var i poolen 4-6 timmar varje dag och fortsatte öva upp sin engelska med systrarna Gaby och Brooke från Sacramento och andra vänner de skaffade där. En (och endast en) morgon lyckades jag pallra mig iväg på ett joggingpass längs stranden.

På eftermiddagarna badade vi i havet om vi orkade och hade lust. N+E var inte lika förtjusta i havet som poolen och tyckte vattnet var för salt. En fördel med sältan var dock att vi kunde ligga helt stilla i vattnet och ändå flyta. Särskilt E låg långa stunder som en horisontellt korsfäst Jesus och fascinerades av att han inte sjönk.


Middag åt vi antingen på någon av hotellets restauranger, där den japanska Ushio-Tei var absolut bäst, med perfekt halstrad teriyaki-biff och originella maki-rullar. Eller i shoppingcentret tvärs över vägen, där Monkeypod Kitchen (och i synnerhet deras Coconut Cream Pie) var vår favorit.

Veckans album: Elvis Presley - Aloha From Hawaii

Inga kommentarer: