2013-07-14

Dag 14: Moriarty - Holbrook, via Petrified Forest National Park


Jag ligger en dag efter med beskrivningarna här, eftersom det förra hotellrummet inte hade internet (eller telefon, eller tak, strängt taget). I går morse startade vi från Moriarty, New Mexico och följde I-40 västerut, förbi Albuquerque och Gallup, och in i Arizona. Motorvägen löper parallellt med Santa Fe-järnvägen, och vi roade oss med att spana efter kilometerlånga godståg. Öknen/stäppen skiftade karaktär flera gånger, från röd jord med glesa, låga buskar, till prärieliknande betesmark, till stenöken. Vi körde förbi berg och upptäckte plötsligt att vi var mer än 2000 meter över havet.





En bit in i Arizona vek vi av från motorvägen och körde genom Petrified Forest National Park. Nationalparken, som fått sitt namn av de fossiliserade trädstammar som legat där i 225 miljoner år, täcker också stora delar av the Painted Desert. Vi stannade flera gånger längs vägen och fotograferade och det tog ett bra tag att gå igenom alla bilder i går kväll. (E tog 68 bilder - han höll räkning - och vi andra tog rätt många också.)







Från nationalparken kom vi upp söderifrån till Holbrook, en liten stad som fortfarande präglas av att Route 66 gick rakt igenom (I-40 går strax utanför). Det finns mängder av gamla motell, av mer eller mindre tvivelaktig standard, och vi bodde på ett av de mer aparta - Wigwam Motel. Motellet består av 15 fristående tipis i betong. Vart och ett med två dubbelsängar, toalett och dusch. Vi hade nummer 10.







Idag var vi i Grand Canyon, men med den skakiga internetförbindelse som vi har på dagens hotell, så får det anstå med bilder därifrån.

Dagens låt: Sweet - Wig Wam Bam

Inga kommentarer: