2007-07-17

Tuvhopp i hobbyträsket

Evova tycker att det är för lite aktivitet på min blogg. Det är förstås sant. Jag klarar inte av att riktigt engagera mig i mer än en fritidssysselsättning åt gången. Eller i mer än ett par månader.

I april skrev jag om mina digitala fotoalbum och hur det intresset falnade. Samma sak hände med de analoga fotoalbum jag pysslade med ett par år tidigare - stora kvadratiska album från Ordning & Reda, Fastik Gummiklister, linjaler och vinkelhakar - kul, snyggt och vansinnigt tidskrävande. Jag verkar ha en förkärlek för att lägga ribban högt. Och riva spektakulärt.

I januari och februari var jag som flitigast med bloggandet. Sen började jag förvisso ett nytt jobb den första mars, men det var mer av ett sammanträffande. Snarare var det mitt nygamla intresse för att göra tema-spellistor i iTunes som tog över. Och just nu ägnar jag mig åt repetitionsläsning inför släppet av Harry Potter and the Deathly Hallows natten till lördag - det har Eva rätt i - och jogg.se-katalyserat motionerande. Fortsätter jag springa så här mycket varje vecka så är jag enligt träningsprogrammet i god form för att springa Stockholm Marathon den 31 maj. Men troligare är förstås att jag i augusti lägger ner till förmån för renovering och möblering av vår nya lägenhet.

Overkill-tendenser till trots, i går och i förrgår ägnade vi oss åt ett alldeles lagom semesteräventyr. Vi körde till Legoland och övernattade där. Ständiga kisspauser och en trafikolycka strax efter Lilla Bält-bron gjorde att det tog drygt sex timmar att köra dig, mot planerade fyra, men väl på plats hade vi roligt alla fyra. N tyckte bäst om Viking River Splash - den enda attraktion på området som han men inte E fick åka - och Atlantis. E och jag tyckte bäst om Dragen. Legoland är mycket större nu än när jag var där för nästan trettio år sen, men de har lyckats bra med att hålla det överskådligt och barnvänligt. Jag är väldigt nöjd. Till och med med den obligatoriska shoppingen, som denna gång bestod i lösgodisplockade legobitar och varsitt skumgummisvärd som N och E slagits med hela dagen.

Nu ska jag ut och springa. Rundan "Borrby Syd", med spellistan "Löppass 101", tror jag.

2 kommentarer:

anna sa...

jag �r lite avis... Furuvik spelar inte riktigt i samma liga som Legoland...

Evova sa...

Ar det en killgrej att bli helt sald pa nat o sen lagga ner det efter nagra manader? Jon ar just nu valdigt intresserad av vin (kopa snarare an dricka o sa vinkallare / vinkyl / vinforvaring bast i vart hus)och mala tavlor.

Tavlorna ligger o 'torkar' pa vardagsrumsgolvet tillsammans med nya pannaer o farg, vinet ar i koket, under trappen, pa gastsangen (den obekvama, inte den ni ska sova i).

Jag raknar kallt med att lagom till hosten runt Oktober kommer en av de tva att bytas ut mot nat nytt. Undrar om det finns en englesk joggsite...