2007-02-04

Söndagsutflykt

Idag åkte vi på söndagsutflykt till Naturhistoriska. N blev så exalterad att han knappt kunde andas på dinosaurieutställningen.

- Wow, en compsognatus! Titta, en iguanodon, med tummar som står rakt upp! (Släng dig i väggen, Kvitt-eller-dubbelt-Dino!) En sån har vi i en bok på dagis! Vilken stor fot vasstanden har!

Och så vidare.

Efter fyra varv på nedervåniningen gick vi till de uppstoppade svenska djuren (fan vad stora berguvar är!). Och så fick N - och jag - äntligen se en järv. E hade roligt också, han gillade till exempel att gå in i myrstacken, men tyckte nog bäst om att klättra på den stora paddan. Och han fick följa med E-L till butiken.

Det är ju synd att svenska museishoppar ska vara så crap. Inte en pryl med muséets logga eller namn på, inte ens ett vykort. Och det billiga krimskramset till barnen begränsades till suddgummin med dinosauirer på. (Dem köpte vi.) Svenska museiföreståndare verkar inte ha fattat att när vi väl tar oss dit med barn och allt så vill vi göra hela turistprylen.

Det har de fattat på naturhistoriska museet i London. Men E-L ska dit i mars; hon kanske kan köpa varsin Jurassic Parka till barnen. Eller varsin självlysande fladdermus-t-shirt?

Inga kommentarer: