2008-10-29

Rambling

Jag är en välputsad gentleman. I måndags hämtade jag mina nya glasögon. Idag var jag hos frisören. Jag börjar bli gammal. Jag har progressiva glas. Tjejen som klippte mig - bless her sweet soul - försökte tappert låtsas som om vi var jämngamla när vi pratade om radiokanaler och gamla leksaker. Men jag var 15 år äldre. Är fortfarande.

Jag är så gammal att jag kommer ihåg när man surfade på Internet. Planlöst. Det som Ines Uusman sa var en fluga. Jag hade Internet-uppkoppling redan när hon sa det. 1996. 28,8 kbit/s.

Jag gjorde det igen idag. Gick in på Statcounter och kollade på vilka Google-sökningar som hade fört folk hit. "Crazy Daisy" är obegripligt nog en av de vanligaste. "intyg knulla min fru" är begripligt nog en mer ovanlig sökfråga. Fast rätt obegriplig i sig själv. Vad letade den användaren efter? Fick han någon vägledning av den här bloggen?

I går kom någon hit efter att ha googlat "alex schulman Aspuddens skola". Lite underlig kombination tyckte jag först. Men efter att ha följt några av de andra länkarna insåg jag att Schulman-bröderna faktiskt gått i skolan här. Det skriver storebror Niklas om (han som skallade bassängkanten i senaste Hål i Väggen) i en nio år gammal presentation på sin KTH-hemsida.

Och Peter Settman är tydligen från Aspudden också. Det står i en Café-intervju som Alex Schulman gjorde härom året.

Och bland Google-resultaten fick jag till slut förklaringen till polisbilen som stod parkerad utanför min port när jag kom hem från jobbet i måndags. Eftersom jag är gräsänkling blev jag lite stressad av att se den. Och ännu mer stressad när det lite senare bankade på min dörr. Men det var bara N:s skolkamrat B som inte visste att barnen är hos mormor och morfar.

Och det var inget allvarligt som hade hänt. Bara en beväpnad rånare som hade tagit en värdetransportväska och sprängt den här utanför ICA. Enligt DN var det kanske inte ens en människa som utförde rånet. "Under eftermiddagen hittade polisen en moped som man tror kan vara gärningsmannen."

Jag hade aldrig någon moped. Med eller utan pistol.

2 kommentarer:

Evova sa...

det ar synd att man inte i sverige som i england har kameror overallt for da kunde man kanske sett varldens forsta ranarmoppe

MJV sa...

men nä - inte är du gammal - du är ju bara ett år äldre än mig :)