2008-07-04

Siamesiska smaker i sydöstra Skåne

Restauranglivet i Borrby utvecklas stadigt, om än från en mikroskopisk nivå. Pizzerian var ett stort lyft när den öppnade för ungefär tio år sen. De senaste åren har vi också haft två konkurrerande caféer mittemot varann på huvudgatan, Blå Huset och Café Köpmangatan. I tillägg till kakbuffé-serverande B&B Borregården strax utanför byn, där min gamle Cision-kollega Jocke Axelsson med familj brukar tillbringa en vecka varje sommar - i går kom de på ett välkommet spontanbesök.

I lördags öppnade också Thai-restaurangen Mamuang mitt i byn, och det är ett rejält lyft. Servisen får väl fortfarande beskrivas som en smula orutinerad, men matlagningen är det verkligen inget fel på. Min fläsk i panaeng-curry hade en utmärkt avvägd blandning av söta och starka smaker, och grönsakerna var så där perfekt krispiga som de blir när de läggs i i precis rätt ögonblick. (Som jag tror min nye Eniro-kollega Dan Malm skulle säga.) Och billigt är det också. Huvudrätterna ligger typiskt på 89 kronor styck och allt på menyn kan fås i barnportion för 55. E åt fem och en halv vårrulle.

Jag hoppas ryktet sprider sig, så att Mamuang får mycket gäster - inte bara på sommaren. Hemsidan, mamuang.se, saknar ännu innehåll, men restaurangen, som förstås har take-away också, finns på Måns Nils Torg 4 och har telefon 0411-521385. Vill du äta bra thai-mat på Österlen, så rekommenderar jag verkligen ett besök.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att se sig omnämnd i din blogg. Vi hade en väldigt skön vecka på Borregården med omnejd. Är tillbaka på jobbet sedan i måndags - den svenska värmeböljan till trots :-(

/J