2008-10-29

Rambling

Jag är en välputsad gentleman. I måndags hämtade jag mina nya glasögon. Idag var jag hos frisören. Jag börjar bli gammal. Jag har progressiva glas. Tjejen som klippte mig - bless her sweet soul - försökte tappert låtsas som om vi var jämngamla när vi pratade om radiokanaler och gamla leksaker. Men jag var 15 år äldre. Är fortfarande.

Jag är så gammal att jag kommer ihåg när man surfade på Internet. Planlöst. Det som Ines Uusman sa var en fluga. Jag hade Internet-uppkoppling redan när hon sa det. 1996. 28,8 kbit/s.

Jag gjorde det igen idag. Gick in på Statcounter och kollade på vilka Google-sökningar som hade fört folk hit. "Crazy Daisy" är obegripligt nog en av de vanligaste. "intyg knulla min fru" är begripligt nog en mer ovanlig sökfråga. Fast rätt obegriplig i sig själv. Vad letade den användaren efter? Fick han någon vägledning av den här bloggen?

I går kom någon hit efter att ha googlat "alex schulman Aspuddens skola". Lite underlig kombination tyckte jag först. Men efter att ha följt några av de andra länkarna insåg jag att Schulman-bröderna faktiskt gått i skolan här. Det skriver storebror Niklas om (han som skallade bassängkanten i senaste Hål i Väggen) i en nio år gammal presentation på sin KTH-hemsida.

Och Peter Settman är tydligen från Aspudden också. Det står i en Café-intervju som Alex Schulman gjorde härom året.

Och bland Google-resultaten fick jag till slut förklaringen till polisbilen som stod parkerad utanför min port när jag kom hem från jobbet i måndags. Eftersom jag är gräsänkling blev jag lite stressad av att se den. Och ännu mer stressad när det lite senare bankade på min dörr. Men det var bara N:s skolkamrat B som inte visste att barnen är hos mormor och morfar.

Och det var inget allvarligt som hade hänt. Bara en beväpnad rånare som hade tagit en värdetransportväska och sprängt den här utanför ICA. Enligt DN var det kanske inte ens en människa som utförde rånet. "Under eftermiddagen hittade polisen en moped som man tror kan vara gärningsmannen."

Jag hade aldrig någon moped. Med eller utan pistol.

2008-10-27

Höstlov

Nytt Picasa-album:

Stereotyper

Jag har pratat med tio manliga och en kvinnlig kollega sedan lunch idag. Gissa vem som märkte att jag har nya glasögon?

För övrigt har jag varit väldigt mycket på jobbet den senaste tiden - inför, under och efter onsdagnattens lansering i mitt senaste projekt. De som har varit inne på Hemnet de senaste dygnen har kanske märkt att alla kartor är utbytta mot Eniros. Så nu kan man se mycket tydligare hur ens tänkta nya hemmakvarter ser ut - på flygbilder och högupplösta "utsiktsbilder" - och dessutom kolla var närmaste dagis, pizzeria, skola, o.s.v. ligger.

(Av upphovsrättsliga skäl lägger jag inte ut en mer högupplöst bild än den här. Men man får fram den genom att söka på villor i Danderyd, zooma in på området Svalnäs och välja "Utsikt".)

Mer om detta: InternetWorld, DN, Eniro Blogg

2008-10-24

Jag tror han menar 'motto'

E förklarade just att mitt "måttord" är "ju svårare, desto roligare". Inte nödvändigtvis en komplimang, men väldigt insiktsfullt.

2008-10-10

E-L står på 5:e avenyn och SMS:ar Vibeke

New York

Nu är vi här. E-L och jag har varit vakna i 20 timmar och jag saknar helt tidsuppfattning. Men det var i morse vi åkte från Stockholm. Efter lite monorail-haveri på Newark kom vi till hotellet vid fyra-tiden i eftermiddags, lokal tid, och vi var duktiga som gick ut direkt i stället för att slockna på sängen. Så jag har köpt min kamera, E-L har köpt sitt yoga-outfit på American Apparel och vi har ätit "New Yorks bästa hamburgare" (enligt Citysearch.com) på Shake Shack i Madison Square Park. Vi fick köa i en timme, men det var det värt.

I morgon blir det Upper Midtown och middag på Russian Tea Room. Den riktigt intresserade kan få inblick i våra planer via vår Google Maps-karta. (Nej, vi tror inte att vi kommer hinna med allt.)